Testpanelen

Panelen testar kaninspel

2013-07-28 14:14 #0 av: DivinA

På internet finns en hel del kaninspel som man kan spela online. Praktiskt om man inte vill ladda ner på datorn. Vi lät två grabbar, Szandor 6 år och Devin 8 år testa tre spel var och ge betyg. En vuxen var med och bedömde hur det skulle vara för äldre att spela.

Szandor: 

"Zayo" - här är en hjältekanin som ska besegra fiendekaniner. Man har vapen och måste sikta med tangenter vilket kanske inte är jätteenkelt om man inte är van vid att sitta vid datorn. Det är inte blodigt på något sätt och kan väl jämföras med de tidigare varianterna av Super Mario och Szandor är en hejare på tangenter och klarar det galant trots att siktet är lite svajigt. Fienden kommer både framifrån, bakifrån och uppifrån vilket gör det lite mer utmanande och dessutom finns det en del mindre saker som man ska klura ut för att kunna klara banorna. Spelet går inte på tid och om man dör får man börja om på den banan man dog på, vilket är ett plus i internetspel. Ofta får man börja hela spelet från början. Detta är nog ett spel som mer passar en lite äldre spelare. Det skulle nog uppskattas från 8 år och uppåt. Även vuxna med barnasinnet kvar kan gilla detta som tidsfördriv.


 Szandor ger spelet 1 morot av 5 möjliga 

Motiveringen lyder: "Jag tycker att det var trist att skjuta kaninerna"  "Klä söt kanin" - spelet går ut på att byta kläder och på en jättegullig kanin. Det är allt ifrån accessoarer till roliga utklädningskostymer (tex. Picacchu) man kan välja och även bakgrunden kan få sig ett ansiktslyft. Detta är ett spel för mindre barn. 


 Szandor ger spelet 3 morötter av 5 möjliga

 Motivering: "Det var kul att man kunde välja UFO"  "Honey Bunny" - en bikupa som fungerar som luftballong? Allt är möjligt om man är duktig nog på att navigera den lilla kaninen som sitter i den och lyckas samla honung som fungerar som bränsle. Du måste hitta nyckeln för att komma till nästa bana och det är inte jättelätt eftersom det även kommer flygande fienden som måste skjutas. Men lugn, det finns även extraliv som du kan skjuta för att få och du kan även bli odödlig för en stund. Ett minus skulle vara att man måste börja helt från början om man dör men en publik från 6 till 12 kanske detta kan roa. 


 Spelet får 5 morötter av 5 möjliga av Szandor 

"För att det var jättespännande att flyga bikupa"  Devin: 


"Bunny charm" - här kan du välja svårighetsgrader redan från början, så är du redan bra på att navigera och skjuta så kan du få lite mer utmaning redan från början. Du är en liten minikanin som är pirat och skuttar bland jätteböcker och tandborstar mm. Du ska skjuta hoppande fingrar. Men det tar inte slut där. Det kommer plötsligt fingrar med fingerborgar som är svårare och plötsligt dyker det upp hela händer. Snart börjar också fingrarna skjuta så det blir ganska svårt redan från början. Detta kan passa alla från 8 år och uppåt 

 Devin ger spelet 5 morötter av 5 möjliga.                 

Motivering: "det var en utmaning jag gillade" 


 "Prompt chomp" - Ett spel som är i stil med de där som man ska klubba mullvadar på nöjesparker. Men här är du en kanin som ska skutta på morötterna som duker upp men undvika mullvadarna! Inget för äldre spelare tror vi vuxna. 

 Devin ger spelet 1 morot av 5.                                               

"Äh det var bara trist" 


 "Bionka Bunny" - ännu ett spel där du ska byta färg och kläder på en kanin men denna har lite fler val än "Klä söt kanin", men den passar förmodligen bara den yngre åldersgruppen. Om man inte gillar att klä kaniner då förstås. I verkligheten är det inte snällt men i spelens värld är det mesta möjligt. 

 Devin ger spelet 1 morot av 5 möjliga                                 

"Jag gillar inte att klä kaniner"

Sajtvärd på http://sallskapskaniner.ifokus.se/ Sajtvärd på http://bipolarsjukdom.ifokus.se Medarbetare på http://djurskydd.ifokus.se
Anmäl
2013-07-28 14:18 #1 av: DivinA

Vill DU vara med i vår testpanel för olika saker? Hör av er via PM till mig Divina_Nova så blir du kontaktad när vi ska göra nästa undersökning.

Sajtvärd på http://sallskapskaniner.ifokus.se/ Sajtvärd på http://bipolarsjukdom.ifokus.se Medarbetare på http://djurskydd.ifokus.se
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.