Köpes, säljes och transport

AKUT. Kanin för omplacering.

2017-02-25 23:07 #0 av: pompido

Hej,
Fick veta idag att en bekant måste göra sig av med sin 3-åriga kanin snarast pg a allergi. Om inte han får ett nytt hem så kommer han att avlivas i slutet på månaden :'(

Kaninen är en 3 år gammal, okastrerad hane, troligen en lejon/hermelin. Ska vara en snäll kanin som man kan lyfta. Bur och allt (finns lite mat som följer med) tillkommer. Finns att hämta i Ösmo.

Vi kan själva inte adoptera honom då vi redan har en bossig hankanin hemma.

Det är viktigt för mig att kaninen kommer till ett lugnt och tryggt hem där han kan få mycket kärlek av någon som har tid för honom och att han kan få möjlighet att få bli så frigående som möjligt inomhus för han har tydligen bott hela livet i bur hittills vilket är hemskt :'( Och han är ingen barnleksak! Men klart att ett liv är bättre än inget.

Kaninen är ingen produkt utan ett liv så det kostar inget att adoptera honom.

Anmäl
2017-02-25 23:35 #1 av: Anonym783

Kan dock vara bra att sätta en liten symbolisk summa som pris så att ni kan vara säkra på att han hamnar i rätt händer och inte bara blir utnyttjad på ett eller annat sätt

Hoppas allt fixar sig!❤️

Anmäl
2017-02-26 00:09 #2 av: Milkshake

Googla och se om du kan hitta något djurhem i närheten som kan ta emot honom, eller hör med er veterinär om de vet något ställe. Annars försök hitta någon som kan ta hand om honom tillfälligt tills ni hittat ett permanent hem till honom. 

Om ni kan få tag på transport till Göteborg så kan jag ta honom, åtminstone temporärt.

Anmäl
2017-02-26 11:11 #3 av: pompido

Vi försöker hitta djurhem men antingen så kan de inte ta emot fler djur nu eller så kostar det mer än vad ägaren vill betala. Hen vill nog inte betala mer än vad en avlivning kostar :(

Göteborg kan vi nog inte få kaninen till tyvärr, men tack ändå.

Anmäl
2017-02-26 19:30 #4 av: Anonym783

#3 eventuellt att ni möts halvvägs, men blir i och för sig lång resa för kaninen
Har du annonserat på kanin ifokus också?

Anmäl
2017-02-26 20:04 #5 av: Milkshake

 #3 Ska jag vara brutalt ärlig så är ägaren skyldig kaninen att åtminstone försöka fixa en lösning och inte bara hota med avlivning. Skaffar man ett djur så får man räkna med att saker kan inträffa (ändrade förhållanden, allergier osv) och inte låta djuret lida för att ägaren inte tar sitt ansvar.

Kolla på andra delar av ifokus, såsom djurannonser, djurtransport (kan ju höra med någon där om de ska köra från Stockholm till Göteborg, ganska vanlig rutt tänker jag?) och börjar det krisa så hör med grannar eller vänner om de kan ha kaninen ett par dagar åtminstone. Det är han ju värd i alla fall.

Hoppas det löser sig. Lycka till!

Anmäl
2017-03-01 12:15 #6 av: pompido

Hej, igår åkte en snäll tjej och hämtade kaninen hos ägaren som nu får ett fint hem och en kaninkompis Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.