Kaninens hem

Inomhuskanin - bur och andra frågor boende

2017-04-26 17:04 #0 av: Tillylove

Hej!

Jag är ny här och håller på att researcha för att skaffa min första kanin sedan jag var barn. Vi vill ha en dvärgvädur som kommer vara mycket frigående när den blivit rumsren och tam och vi har kanin-säkrat lägenheten så gott vi kan (tips välkomna för hur man undviker gnagande på dörrar och lister, jag vet att de gillar grenar men annan info också välkommen) men som behöver vara i bur med hage när vi inte är hemma och på natten (det kommer vara någon hemma större delen av tiden).

Jag vet att det finns minimimått, men jag undrar hur stor bur en kanin behöver för att faktiskt må bra när den är i den. Vi bor i lägenhet så har inte obegränsat med plats, dock har vi lantställe också och där kommer vi vara rätt mycket under sommarhalvåret (kommer skaffa separat bur dit).  Jag tänker 'bygg uppåt' för lite mer plats och roligare för kaninen kanske men alla burar med flera våningar verkar rätt låga per våningstak?

Kan någon rekommendera bra, stora burar, gärna med mer än en våning och gärna inte i trä då jag läst att de tuggar sönder dessa? Om någon säljer en i Stockholmstrakten får ni gärna höra av er också :)

Min tanke är alltså att även ha en valphage med matta under, som man kan lägga till så kaninen har mer skuttplats när den måste vara ensam. Funkar detta bra, vet någon om det finns sådana man kan fästa i buren?

Alla boendetips uppskattade! :) Många tack på förhand.

Anmäl
2017-04-28 09:24 #1 av: Tillylove

Något svar? :) snälla? :)

Anmäl
2017-05-03 13:57 #2 av: tixEntry

Kolla gärna inne på Kanin iFokus! Den sidan är lite mer aktiv :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.